Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Güney Kore’den uzay için 10 milyon dolarlık motor

Güney Kore, 10 yıllık uzay programını hızlandırmak amacıyla gelecek yıla kadar yüksek performanslı, sıvı yakıtlı motor geliştirmek için 10 milyon …

Güney Kore’den uzay için 10 milyon dolarlık motor
A+
A-

Güney Kore, 10 yıllık uzay programını hızlandırmak amacıyla gelecek yıla kadar yüksek performanslı, sıvı yakıtlı motor geliştirmek için 10 milyon dolar yatırım yapacak.

Son zamanlarda uzayda söz sahibi olmak isteyen ülkelerin sayısı artıyor. Başta ABD ve Rusya olmak üzere uzay programları için milyon dolarlar harcayan ülkeler arasına Güney Kore de ekleniyor.

Güney Kore’nin, 10 yıllık uzay programını hızlandırmak amacıyla gelecek yıla kadar yüksek performanslı, sıvı yakıtlı motor geliştirmek için yatırım yapmayı planladığı bildirildi.

10 MİLYON DOLARLIK BÜTÇE

Güney Kore Bilim Bakanlığı, uzay programı kapsamında 100 tonluk sıvı yakıtlı ve yüksek performanslı bir motorun üretim teknolojisini ve temel bileşenleri geliştirmek bu yıl ve 2023 için toplamda 10 milyon dolar bütçe ayırdı.

TOPLAM YATIRIM 40 MİLYON DOLAR

Güney Kore, 2030’da uzay endüstrisinde geleceğin teknolojilerini ve liderliğini güvence altına almak için 2028 yılına kadar 40 milyon doları aşkın yatırım yapmayı amaçladığı uzay programını 2020’de açıklamıştı.

Uzay programı ayrıca 75 tonluk motorlarla donatılmış yerli üretim ilk roketi “Nuri”nin yerini alacak yeni nesil roketin geliştirilmesinde ilerleme kaydetmeyi amaçlıyor.

Nuri, ekim ayında fırlatılmış ancak üzerindeki bir buçuk ton yapay uyduyu yörüngeye yerleştirmede başarılı olamamıştı.

Kore Uzay Araştırma Enstitüsü (KARI) Nuri roketinin 2027’ye kadar 4 kez daha fırlatılacağını açıklamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.