Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Taze Fasulye Besin Değeri: Taze Fasulye Kaç Kalori?

A+
A-
Taze Fasulye Besin Değeri: Taze Fasulye Kaç Kalori
expand

KAYNAKCnnturk.com

 Taze Fasulye Besin Değeri: Taze Fasulye Kaç Kalori?

 Taze fasulye en besleyici ve sağlıklı ürünlerden biridir. Vitamin kaynağı olan bu besin yüksek oranda lif içermektedir. Aynı zamanda bütçeye uygun besinlerdendir. Hem salata hem de yemek olarak tüketilmektedir. Uzun süre tokluk hissi oluşturmaktadır.

 100 gr taze fasulye toplamda 47 kcal içermektedir. 1 adetinde ise 4 kcal bulunmaktadır. Kalori alımına dikkat eden kişiler için sağlıklı ve diyet ürünlerinden biridir. Hazımsızlık ve sindirim sorunlarına iyi gelen taze fasulye aynı zamanda 13 gr başına 4 kalori içermektedir. İstenen adette tüketim ile kalori dengesi de değişmektedir.

 Taze Fasulye Besin Değerleri Nedir?

 Taze fasulyenin besin değerleri 100 gr üzerinden;

 Karbonhidrat: %7,88 g

 Yağ: %0,28 g

 Kalsiyum: %44 mg

 Vitamin A: %633 iu

 Vitamin C: %9,7 mg

 Protein: %1,89 g

 Lif: %3,2 g

 Taze Fasulyenin Faydaları Nelerdir?

 Taze fasulyenin faydaları oldukça fazladır. Kalori alımına dikkat eden kişiler için en sağlıklı besinlerden biridir. C vitamini, potasyum ve kalsiyum içeren taze fasulye hem yemeklerde hem de salatalarda tercih edilmektedir.

 Kavurma şeklinde de yapılan taze fasulye uzun süre tokluk hissinin devam etmesini sağlar. Lifli besin içeriklerinden biridir. Bu nedenle sindirim sistemini düzenli çalıştırmaktadır. Kabızlık ve hazımsızlık problemlerinin tamamını ortadan kaldırır.

 Dönemsel şişkinliğin azalmasında etkilidir. Taze fasulye yemeği aynı zamanda antioksidan içererek bağışıklığı da güçlendirmektedir. Kalp rahatsızlıklarının tümüne iyi gelmektedir. Diyabet ve kolesterol gibi sorunların yaşanmasını engellemektedir. Çok fazla kişi taze fasulye tüketerek yağ yakımına yardımcı olmaktadır.

 Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

 Taze fasulye yemeği fasulyenin ayıklanması ile beraber yapılmaktadır. Soğan, yağ ve salçanın kavrulması ile beraber fasulyeler kesilerek eklenmektedir. Üstüne gelecek kadar sıcak su eklenmekte ve tuz ile şeker ilavesi yapılmaktadır. Ardından pişirilmeye bırakılır.

 Taze fasulyenin pişme süresi kullanılan tencereye göre farklılık göstermektedir. Salatalarda da önceden haşlama ve kavurma işlemleri yapılmaktadır. Taze fasulye salatası için daha sonra zeytinyağı ve limon eklenerek servis edilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.