Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Belarus Nerede, Nasıl Gidilir? Belarus Gezilecek Yerler Nelerdir? Yapılacaklar Listesi…

Belarus Nerede, Nasıl Gidilir? Belarus Gezilecek Yerler Nelerdir? Yapılacaklar Listesi…
A+
A-
Belarus Nerede, Nasıl Gidilir? Belarus Gezilecek Yerler Nelerdir? Yapılacaklar Listesi...

Belarus bağımsız Slav devletlerinden bir tanesidir. Başkenti ise aynı zamanda ülkenin en büyük şehri olan Minsk şehridir. Belarus başkanlık sistemi ile yönetilen bir ülkedir. Ülkenin çoğunu Belaruslular ve Ruslar oluşturmaktadır. Tam olarak bu devletin tarihi ise 5. ve 6. yüzyıllara kadar dayanmaktadır. Dünya’daki Slav devletlerden bir tanesi olan Belarus’da gezilecek ve görülecek pek çok mekan vardır.

Belarus Nerede?

Belarus konumu itibari ile Doğu Avrupa’da yer alan bir ülkedir. Rusya’nın batı komşularından bir tanesidir. 

Nasıl Gidilir?

Belarus ülkemizden vize istemeyen ve doğrudan pasaport bilet ile gidilebilen bir ülkedir. Dolayısıyla ülkeye en iyi gidiş yolu hava yoludur. Belarus Doğu Avrupa’da yer aldığından dolayı kara yolu ile ulaşım ülkemizden bir hayli zor olacaktır. Bundan dolayı da en iyi ulaşım yolu olarak hava yolu önerilmektedir. Hava yolu ile birlikte aktarmalı ya da aktarmasız bir şekilde İstanbul ya da Ankara’dan doğrudan Minsk şehrine bilet alabilir 2 saat süren yolculuk ile birlikte Belarus’a varabilirsiniz.

Belarus Gezilecek Yerler Nelerdir? Yapılacaklar Listesi

1) Belarus National Library

Belarus’un sembolik yapıları arasında yer almaktadır. Belarus national library Türkçeye tam olarak Belarus Ulusal Kütüphanesi olarak çevrilmektedir. 2006 yılında açılmış olan bu kütüphane tam olarak Minsk şehrinde yer almaktadır. Minsk şehrinin merkezine çok yakındır. Bu kütüphane içerisinde Rusça eserler ağırlık olmak üzere daha pek çok dünya eserleri yer almaktadır. Dünya’nın en büyük üçüncü kütüphanesi olma özelliği taşıyan bu kütüphaneyi mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz. İçerisi tam anlamıyla kültürün beşiği olarak görülmektedir. Belarus’u keşfetmek isteyenlerin mutlaka bu kütüphaneye uğraması gerekmektedir.

2) Park Of Stones

Park of stones Belarus’da yer alan bir taş parktır. Dünya’nın en güzel taş parklarından bir tanesi olan park of stones açık hava müzesi olma fikri ile ortaya çıkan bir parktır. Tam olarak 16 dönümlük bir alana inşa edilmiştir. Park of stones Minsk’te kurulmuş olan bir taş parktır. 2 bini aşkın olan buzul taşlarının da yer aldığı bir taş parktır. Belarus’un yedi yirmi dört saat açık olan parklarından bir tanesidir.

3) Grafiti Sokağı

Grafiti Belarus’da en meşhur olan sokak sanatlarından bir tanesidir. Seyahat listenize mutlaka grafiti sokağınızı da eklemenizi öneriyoruz. Birbirinden güzel grafiti sokak sanatçılarının yapmış olduğu eserleri görebilirsiniz. Çok yaratıcı ve farklı rengarenk resimlerin yer aldığı bu çizimler Belarus’un en ünlü yerlerinden bir tanesidir. Sokak boyunca geçerken burada çok güzel fotoğraflar da çekeceksiniz. Grafiti sokağı içerisinde tarihi yerler de bulunmaktadır.

4) Aziz Simon ve Helena Kilisesi

Aziz Simon ve Helena Kilisesi bağımsızlık meydanında yer almaktadır. 1910 yılından günümüze kadar gelmeyi başarmış olan bu kilise Belarus’da en fazla ziyaret edilen kiliseler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda bu kilise Kızıl kilise olarak da adlandırılmaktadır. Belarus’un Katolik kiliseleri arasında yer alan bu kilise mimarisi ile dikkat çekmektedir. Bu kilise Belarus’un simge tarihi yapılarından bir tanesidir.

5) Holy Spirit Kilisesi

Belarus kiliseleri ile ünlü bir ülkedir. Holy spirit kilisesi en eski yapılardan bir tanesidir. Holy spirit kilisesi tam olarak Belarus’un başkenti olan Minsk şehrinde yer almaktadır. İki kuleye sahip olan bu kilise bir Ortodoks kilisesi olarak bilinir. Savaşlardan dolayı pek çok kez zarar görse de restorasyona uğramıştır. Eğer gerçek bir Ortodoks kilisesi görmek istiyorsanız bu kiliseyi de ziyaret edebilirsiniz. 

6) Savaş Tarihi Müzesi

Belarus’da yer alan bir müzedir. İkinci dünya savaşında Nazilere karşı yapılan mücadelede ortaya konulan anıt müzesidir. Büyük fedakarlıkla Belarus’un kurtarıldığını işaret eden bir anıt müzesidir. 142 binin üzerinde yer alan savaş kalıntıları vardır. Ülke tarihinin en önemli müzelerinden bir tanesi olan savaş tarihi müzesi 1942 yılında inşa edilmiş olan bir müzedir. Nazi saldırılarının sonuçlarını en iyi şekilde bu müzede görebileceğini müzedir. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.