Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Huawei nova 12 ailesi hakkında ilk detaylar ortaya çıktı

Huawei nova 12 ailesi hakkında ilk detaylar ortaya çıktı
A+
A-
Huawei nova 12 ailesi hakkında ilk detaylar ortaya çıktı

Adından bulunan Pro ibaresinden de anlayacağınız üzere iki telefon arasında daha ilgi çekici olanı Huawei nova 12 Pro. Bu telefon, Mate 60 serisinde de kullanılan Kirin 9000S yonga setini kullanmasıyla dikkat çekiyor. Telefon, 120 Hz yenileme hızına sahip OLED bir ekranla geliyor. Batarya tarafına geldiğimizde ise karşımıza 4900 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Ayrıca bu bataryada 100 W hızlı şarj özelliği de bulunuyor.

Telefonun arka yüzünde üçlü bir kamera sistemi yer alıyor. Bu üçlü kameranın ana lensi 50 megapiksel. Ona 12 megapiksellik geniş açılı lens ile 50 megapiksellik telefoto kamera eşlik ediyor. İlginç şekilde telefonun ön yüzünde de iki selfie kamerası yer alıyor. Dahası bunların ikisinin de 60 megapiksellik geniş açılı selfie kameraları olacağı söyleniyor. Eğer bu iddia doğru çıkarsa Huawei nova 12 Pro, piyasadaki en iddialı selfie kameralarından birine sahip olabilir.

Öte yandan standart nova 12, Kirin 830 yonga setinden güç alıyor. Bu modelde önde sadece bir selfie kamerası yer alıyor. Aynı şekilde arka kamerada da özellikler biraz düşüyor. Çünkü standart modelde 50 megapiksellik telefoto kameranın yerine 8 megapiksellik bir lens kullanılmış. Ekran özellikleri Pro modeliyle aynı. Ancak bataryaya geldiğimizde yine daha düşük özelliklerle karşılaşıyoruz. Telefonun batarya kapasitesi 4800 mAh. Şarj hızı ise 88 W.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.